Slider 1 We hereby declare that Temax can guarantee the flow of thermal packaging for pharmaceuticals and health products to our international customers during the COVID-19 pandemic. This guarantee is provided by our three international factories and separate warehouses where continuous stock flow and QA is provided. COVID-19 Manufacturing Stability Declaration Slider 1 Hierbij verklaren wij dat Temax de flow van thermische verpakkingen voor farmaceutica en healthcare naar onze internationale klanten kan garanderen. Deze garantie wordt geboden door onze drie internationale fabrieken en afgescheiden magazijnen waar continue voorraadstromen en QA worden verzorgd. COVID-19 Productie stabiliteitsverklaring Slider 1 Hiermit erklären wir dass Temax die Anlieferung von Thermoverpackungen für Pharmazeutika und Gesundheitsprodukte an unsere internationalen Kunden garantieren kann. Diese Garantie bieten unsere drei internationalen Produktionen und separaten Lager, in denen für kontinuierliche Warenflüsse und Qualitätssicherung gesorgt ist. Erklärung zur Produktionsstabilität Slider 1 Nous déclarons par la présente que Temax peut garantir le flux d'emballages thermiques pour les produits pharmaceutiques et de santé à nos clients internationaux. Cette garantie est fournie par nos trois usines internationales et nos entrepôts séparés où les flux de stock continus et l'assurance qualité sont pris en charge. Déclaration de stabilité de la production

Slider 1 TEMPERATURE PROTECTION HOT-COLD DESIGNING/MANUFACTURING/IMPLEMENTATION/MAPPING/TRAINING ETC... COLD CHAIN solutions for PHARMACEUTICALS GLOBAL PRESENTS EUROPE-USA
Manufacturing/Warehousing/Sales/Service
WE
THINK
GREEN
Products/Supply Chain
Formulas/Recycling Formulas/Green Manufacturing

BIO Thermal Blankets

TEMAX BIO – biologische geïsoleerde verpakkingen – productie en recyclage

1. NIEUW - Thermohoezen gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic

We hadden al bio-gebaseerde geïsoleerde hoezen of thermal blankets (zie punt 2), nu zijn we een stap verder gegaan en zijn we begonnen met de ontwikkeling en productie van thermische hoezen gemaakt van biologisch afbreekbare plastics of kunststoffen. De eerste tests lopen en zien er veelbelovend uit, maar BIO-afbreekbare kunststoffen hebben hun specifieke uitdagingen die verder moeten worden getest en geëxperimenteerd. Een van de uitdagingen is de houdbaarheid van het eindproduct, die we door de start van het natuurlijke BIO-afbraakproces genoodzaakt zijn terug te brengen tot maximaal zes maanden. Andere uitdagingen worden momenteel opgelost en we hebben er vertrouwen in dat de finish nu binnen handbereik is. We zullen onze klanten meerdere groene oplossingen kunnen aanbieden, BIO-gebaseerd en zelfs BIO-afbreekbaar.

2. BIO thermal blankets en thermohoezen - eerste in de wereld

Isoleert of verpakt u pallets met geïsoleerde hoezen of thermohoezen om uw goederen te beschermen tegen externe temperaturen?

Bespaar nu tot 25 kgCO2 per geïsoleerde pallet met de Temax BIO-gebaseerde thermohoezen / thermal blankets

De firma Krautz-Temax heeft zwaar geïnvesteerd in de ontwikkeling, productie en recycling van BIO gebaseerde isolatiematerialen en thermohoezen. Deze isolatiematerialen en thermohoezen worden gebruikt voor de temperatuurbescherming (warm en koud) van tijd-temperatuurgevoelige producten zoals voedselproducten, farmaceutische of healthcare producten en bepaalde chemicaliën.

De op BIO gebaseerde thermohoezen zijn vervaardigd uit 100% BIO luchtkussenfolie gemaakt van suikerriet. De complete productie- en recyclingprocessen worden beheerd binnen de Temax-groep volgens het gecertificeerde kwaliteitsmanagementsysteem.

(+85%) gecertificeerd door TUV-DINCERTCO

De Temax-BIO thermische luchtkussenfolie is door TUV-DIN en zijn +85% bio-gecertificeerd met certificaatnummer 8C144. De Temax op BIO gebaseerde thermische dekens zijn tevens geregistreerd en beschermd door patenten.

Waarom Temax-BIO thermohoezen gebruiken? – Stop de opwarming van de aarde !

De Temax-BIO thermohoezen of geïsoleerde luchtkussenfolie (noppenfolie) bieden een grote reductie in CO2-productie in vergelijking met de standaard op olie gebaseerde thermische folies. De uit BIO geproduceerde CO2 is plantaardig en creëert geen extra CO2-waarden in de atmosfeer, wat betekent dat de BIO-CO2 niet bijdraagt aan de opwarming van de aarde.

Beschikbare Bio-gebaseerde producten

– Temax-4000-BIO thermohoezen (luchtvracht – zeevracht – wegtransport)
– Temax-2000-BIO thermohoezen (luchtvracht – zeevracht – wegtransport)
– Temax-BIO-boxen en hoezen – Euro en US en ULD-PMC vliegtuigpallets

Temax BIO = Productie + Recycling + Hergebruik = Lage ecologische voetafdruk

Het bedrijf Krautz-Temax heeft zwaar geïnvesteerd in speciale machines en processen voor de productie en recycling van BIO-gebaseerde thermische luchtkussenfolie en thermohoezen. Dit biedt het voordeel dat naast een op BIO gebaseerde oplossing een lage impact op de ecologische voetafdruk van BIO-materialen wordt geboden, aangezien de op BIO gebaseerde producten worden gerecycleerd om te worden hergebruikt voor nieuwe thermohoezen

FILMPJE - Productie + recycling + hergebruik

Het filmpje toont de levenscyclus van de op BIO gebaseerde thermohoezen (Temax-4000-BIO). Het toont de basis BIO-materialen, de productie van de thermohoezen, het gebruik, de gemakkelijke scheiding van materialen (Temax-4000 = NIET gelamineerd = gemakkelijk voor materiaalscheiding), de recycling terug naar BIO-materialen en het hergebruik voor minimale impact op de ecologische voetafdruk.

TEMAX-4000 = EENVOUDIG te recycleren

De Temax-4000 is een NIET-gelamineerde samenstelling = Zeer gemakkelijk te ontmantelen en te recyclen. Vraag naar onze recyclingprocessen.

3. BIO - EPS Polystyreen dozen en palletboxen

Het bedrijf Krautz-Temax heeft zwaar geïnvesteerd in de ontwikkeling en productie van op BIO gebaseerde thermische EPS-dozen en palletboxen of palletshippers. Deze EPS-dozen en palletboxen worden gebruikt voor de temperatuurbescherming (warm en koud) van tijd-temperatuurgevoelige producten zoals voedingsproducten, farmaceutische producten of producten voor de gezondheidszorg en bepaalde chemicaliën.

De EPS polystyreen dozen en palletshippers worden vervaardigd in de Temax productie-installaties volgens de Temax gecertificeerde kwaliteitsmanagementsystemen.

BIO Afbreekbaar EPS-polystyreen
In de ontwikkeling van BIO-EPS heeft het bedrijf Krautz-Temax de mogelijkheid onderzocht om BIO-afbreekbaar EPS-polystyreen te produceren. Biologisch afbreekbaar betekent dat het EPS-materiaal automatisch begint af te breken wanneer het in open aard wordt blootgesteld. De desintegratietijd wordt bepaald door de open aard (temperatuur + vocht + bacterias) en kan worden versneld door een composttechniek. Het doel van de BIO-afbreekbare oplossingen van Temax is om een milieuvriendelijke toepassingen voor eenmalig gebruik aan te bieden.

Temax EPS Manufacturing
Het bedrijf Krautz-Temax heeft geïnvesteerd in speciale machines voor de productie van EPS- en XPS-panelen en verpakkingsoplossingen. Voor meer informatie, zie pagina EPS productie.

4. BIO-Based P.C.M.'s "Phase Change Materials"

Het bedrijf Temax startte een nieuwe ontwikkeling met een Nederlandse fabrikant voor het produceren van speciale op BIO gebaseerde P.C.M.s “Phase Change Materials”. De PCM’s worden geproduceerd in de Temax-fabriek en definiëren verschillende temperatuurbereiken voor het transport van tijd-temperatuurgevoelige producten zoals farmaceutische producten (2-8 ° C) en (15-25 ° C).

5 Groene energie met zonnepanelen

Bij onze productie van allerhande isolatieproducten trachten we zoveel mogelijk gebruik te maken van groene energie. Om dit te realiseren werden de daken van onze nieuwe productie voorzien van zonnepanelen dewelke instaan voor het genereren van de vereiste elektrische stroom voor de productiemachines

6. Temax transportsysteem met 120m³ trailers = 20% CO2-besparing

Om de CO2-productie tijdens het transport van de volumineuze Temax-isolatiematerialen te verminderen, heeft Krautz-Temax geïnvesteerd in zes speciale transporttrucks en -trailers waarbij het standaard transportvolume van 85m³ (standaard oplegger in Europa) wordt verhoogd tot 120m³.

Dit betekent dat elke vijf transporten, één transport wordt geëlimineerd en 20% wordt bespaard op standaard CO2-productie en wegverkeer.

Enter your keyword