Slider 1 We hereby declare that Temax can guarantee the flow of thermal packaging for pharmaceuticals and health products to our international customers during the COVID-19 pandemic. This guarantee is provided by our three international factories and separate warehouses where continuous stock flow and QA is provided. COVID-19 Manufacturing Stability Declaration Slider 1 Hierbij verklaren wij dat Temax de flow van thermische verpakkingen voor farmaceutica en healthcare naar onze internationale klanten kan garanderen. Deze garantie wordt geboden door onze drie internationale fabrieken en afgescheiden magazijnen waar continue voorraadstromen en QA worden verzorgd. COVID-19 Productie stabiliteitsverklaring Slider 1 Hiermit erklären wir dass Temax die Anlieferung von Thermoverpackungen für Pharmazeutika und Gesundheitsprodukte an unsere internationalen Kunden garantieren kann. Diese Garantie bieten unsere drei internationalen Produktionen und separaten Lager, in denen für kontinuierliche Warenflüsse und Qualitätssicherung gesorgt ist. Erklärung zur Produktionsstabilität Slider 1 Nous déclarons par la présente que Temax peut garantir le flux d'emballages thermiques pour les produits pharmaceutiques et de santé à nos clients internationaux. Cette garantie est fournie par nos trois usines internationales et nos entrepôts séparés où les flux de stock continus et l'assurance qualité sont pris en charge. Déclaration de stabilité de la production

Slider 1 TEMPERATURE PROTECTION HOT-COLD DESIGNING/MANUFACTURING/IMPLEMENTATION/MAPPING/TRAINING ETC... COLD CHAIN solutions for PHARMACEUTICALS GLOBAL PRESENTS EUROPE-USA
Manufacturing/Warehousing/Sales/Service
WE
THINK
GREEN
Products/Supply Chain
Formulas/Recycling Formulas/Green Manufacturing

Hoes BI-FOLD vouwsysteem

BI-FOLD thermohoes met automatisch vouwsysteem – temperatuurbescherming van bananen en exotisch fruit

Gebruik van de Bi-Fold thermohoes

De hoes met vouwsysteem “Bi-Fold” is een unieke  isolatiehoes ofwel thermohoes specifiek ontwikkeld voor de distributie of transport van gekoelde of ingevroren producten waarbij ze tevens ingezet wordt om bananen in een gekoelde vrachtwagen te transporteren. De Bi-Fold  isolatiehoes is voorzien van unieke vouwsystemen om het logistieke proces (zie onder) te vereenvoudigen en het aanbrengen en verwijderen te versnellen (ca 15 seconden). De Bi-Fold thermohoezen worden middels lussen samengevouwen opgehangen aan speciale verrijdbare opslagcontainers. (ca 20 hoezen per container). Met één beweging opent de hoes automatisch waarna de rolcontainer met goederen in de openhangende hoes wordt gereden. Vervolgens neemt men de hoes van de opslagcontainer en sluit ze middels klittenband sluitingen. Snel, eenvoudig en hygiënisch wat tevens een positief element is voor de HACCP methodiek.

Bananenhoezen. Distributie van bananen en exoten in gekoelde transportenBananen en exotische vruchten staan inzake temperatuurschommelingen gekend als een zéér gevoelig product wat door de consument snel wordt opgemerkt. Worden bananen te koud getransporteerd op opgeslaan, dan uit zich dit visueel in donkere vlekken op de banaan. Kiwi bijvoorbeeld die te koud werd getransporteerd of opgeslaan wordt hard als een steen. Om deze problematieken te vermijden gebruiken meer en meer supermarkten thermohoezen of isolatiehoezen om deze goederen tijdens de opslag en transport te beschermen, isoleren. Hierdoor kunnen deze goederen, die best op +15°c getransporteerd worden, toch met de groenten en fruitstroom, die veelal 2°c à 6°c wordt getransporteerd, meegenomen worden. In deze worden de geïsoleerde vouwhoezen dan ook voornamelijk als bananenhoes gebruikt om de schommeling te minimaliseren waar de praktijk heeft aangetoond dat de hoezen een afwijking tonen van ca 2°c op 12uur.

Logistiek & distributie proces

De Bi-Fold thermohoezen worden middels een uniek vouwsysteem gevouwen en opgehangen aan speciale opslagcontainers dewelke in het magazijn of distributiecentrum worden geplaatst. De Bi-Fold thermohoezen zijn zéér snel aan te brengen en te verwijderen waarbij steeds eenzelfde vouwwijze wordt gehanteerd hetgeen leidt naar een snelle werkmethodiek.

Temperatuureigenschappen
Bewaring en stabilisatie van de product-temperatuur

De thermohoezen of isolatiehoezen Bi-Fold met opklapbare zijden worden gebruikt om de temperatuur van de geconditioneerde producten, die door de thermohoes worden beschermd, zolang mogelijk stabiel te houden. De tijd dat de temperatuur stabiel kan gehouden worden of de snelheid waarmee de temperatuur van de producten in de thermoes stijgt of daalt, is hierbij afhankelijk van de isolatiekwaliteit. In de thermohoes of isolatiehoes is een bepaald TEMAX isoltiemateriaal ingewerkt dat een bepaalde isolatiekwaliteit heeft (R-waarde of (U(k)- waarde). Des te grote de isolatiekwaliteit des te langer de temperatuur van het geconditioneerde product stabiel gehouden kan worden.

Externe convectiestromen door open-koudebruggen

Naast de isolatiekwaliteit bepaalt tevens de aanwezigheid van externe-convectie-stromen de tijd van de temperatuurstabiliteit van de geconditioneerde producten. Des te groter de eventuele aanwezige externe convectiestroom, des te korter de tijd-stabiliteit en temperatuurbewaring wordt. Derhalve dient men er zorg voor te dragen dat geen “open” thermische onderbrekingen ofwel “open koudebruggen” aanwezig zijn in de totale opstelling van de passieve koeling.

Toevoeging thermische-energie-generatoren koelelementen - droogijs - PCM Phase Change Materials

Bij de temperatuurbewaring van de producten wordt in eerste instantie de eigen beschikbare thermische energie van de producten gebruikt om de de temperatuur stabiel te houden waarbij het resultaat uiteraard mede bepaald wordt door voorgaande isolatiekwaliteit van de thermohoezen en de aanwezige externe-open-convectiestromen. Indien gewenst kunnen tevens extra thermische-energie-generatoren zoals koelelementen, droogijs of PCM’s Phace Change Materials, toegevoegd worden om de stabiliteit van de temperatuur over een langere tijd te garanderen.

Isoleren van de bodem

Indien koude producten in een warme omgeving worden bewaard dan ontstaat er een verticale convectiestroom van koude naar omlaag. Als de bodem van de pallet niet gesloten is dan vloeit veel temperatuur langs onder weg. Om dit te vermijden kan de bodem geïsoleerd worden met een karton of een eenweg of herbruikbare isolatie.

Lucht in de rolcontainer

Bij rolcontainers gebeurt het wel eens dat de rolcontainer niet volledig met goederen geladen wordt en derhalve veel lucht in de rolcontainer aanwezig is. Deze lucht heeft een negatieve invloed op het temperatuurbehoud. Des te meer luchtvolume in de rolcontainer, des te gevoeliger de temperatuur wordt aan temperatuurschommelingen.

Enter your keyword