Slider 1 We hereby declare that Temax can guarantee the flow of thermal packaging for pharmaceuticals and health products to our international customers during the COVID-19 pandemic. This guarantee is provided by our three international factories and separate warehouses where continuous stock flow and QA is provided. COVID-19 Manufacturing Stability Declaration Slider 1 Hierbij verklaren wij dat Temax de flow van thermische verpakkingen voor farmaceutica en healthcare naar onze internationale klanten kan garanderen. Deze garantie wordt geboden door onze drie internationale fabrieken en afgescheiden magazijnen waar continue voorraadstromen en QA worden verzorgd. COVID-19 Productie stabiliteitsverklaring Slider 1 Hiermit erklären wir dass Temax die Anlieferung von Thermoverpackungen für Pharmazeutika und Gesundheitsprodukte an unsere internationalen Kunden garantieren kann. Diese Garantie bieten unsere drei internationalen Produktionen und separaten Lager, in denen für kontinuierliche Warenflüsse und Qualitätssicherung gesorgt ist. Erklärung zur Produktionsstabilität Slider 1 Nous déclarons par la présente que Temax peut garantir le flux d'emballages thermiques pour les produits pharmaceutiques et de santé à nos clients internationaux. Cette garantie est fournie par nos trois usines internationales et nos entrepôts séparés où les flux de stock continus et l'assurance qualité sont pris en charge. Déclaration de stabilité de la production

Slider 1 TEMPERATURE PROTECTION HOT-COLD DESIGNING/MANUFACTURING/IMPLEMENTATION/MAPPING/TRAINING ETC... COLD CHAIN solutions for PHARMACEUTICALS GLOBAL PRESENTS EUROPE-USA
Manufacturing/Warehousing/Sales/Service
WE
THINK
GREEN
Products/Supply Chain
Formulas/Recycling Formulas/Green Manufacturing

Thermal Blankets PMC-ULD

Thermohoezen voor temperatuurbescherming van temperatuurgevoelige producten
Voor lower deck en main deck PMC ULD vliegtuig pallets LD7
Klanten gebruik (+2 tot +30°C en +15 tot +25°C) farmaceutica in luchtvracht

PMC ULD thermal blankets voor luchtvracht vliegtuigpallets

Temax isolatiefolie als TARMAC temperatuurbescherming in de luchtvracht koudeketen

De Temax meerlagige isolatiefolie wordt tevens gebruikt in de luchtvracht voor de temperatuurbescherming van temperatuurgevoelige producten zoals medicijnen ofwel farmaceutische producten, levensmiddelen zoals fruit, chemische producten en zo meer. Als temperatuurgevoelige producten getransporteerd worden via luchtvracht dan wordt een complexe koudeketen gevormd vanaf de verzender tot de eindbestemming waar vele actoren deel van uitmaken. Tevens dient bij luchtvracht steeds de vraag gesteld te worden welke temperaturen er gelden op de locaties waar het product behandeld wordt. Zeker op de locaties waar de producten direct aan de buitenlucht of de weersomstandigheden worden blootgesteld zoals de TARMAC locaties op de vliegvelden die vaak gelden als HCCP’s (Hazardous Critical Control Points). Op deze plaatsen worden de pallets in of uit het vliegtuig geladen en staan ze open en bloot in de weersomstandigheden. Dit betekent dat extreem hoge of extreem lage temperaturen kunnen heersen waartegen de temperatuurgevoelige producten beschermd dienen te worden. Om deze bescherming te bieden en de koudeketen te sluiten wordt meer en meer gebruik bemaakt van Temax isolatiefolie om de goederen te isoleren en de nodige bescherming te bieden.

Een luchtvracht pallet of vliegtuigpallet PMC – ULD is een pallet die specifiek is afgestemd op het gebruik bij vliegtuigen en heeft een geheel andere afmeting dan de traditionele pallets zoals Euro of Block dewelke terug te vinden zijn in wegtransport. De standaardafmeting van een luchtvracht pallet bedraaagt 318cm x 224cm met een nuttig laadvlak van 304 x 210 cm. Thans zijn er vliegtuigpallets die een andere afmeting hebben doch is voorgaande de meest voorkomende. Airliners verzenden tevens geconditioneerde producten zoals perishables en farmaceutica of farma producten dewelke in theorie voorgeïsoleerd aangeleverd worden doch kan ook wel aan de Airliner gevraagd worden om de goederen, eenmaal geladen op de vliegtuig pallet, extra te isoleren. Hieronder vindt u enkele mogelijkheden hoe dit isoleren kan gebeuren.

Protocol "BLANKETS PMC-ROL" : Hoe gebruiken
TEMAX thermal blankets voor het isoleren van PMC ULD vliegtuigpallets
  • Hoge isolatiekwaliteit voor extreme temperatuurbescherming = WARM en KOUD
  • Materiaaldikte Temax-4000 = 3,5 cm + 4 geïntegreerde reflectie systemen
  • Unieke thermische resistentie technieken = eenzelfde isolatiekwaliteit als ca 10 cm isolatiewol
  • Extreme TARMAC (vliegveld) temperatuurbescherming + zonnestralen + greenhouse effecten (glasserre effecten)
  • Minimale impact op payload + waterbestendig + condensbestendig / product bescherming
  • Minimale impact op ecologische voetafdruk = uniek materiaal + productietechnieken + recyclage formules
  • Wereldwijd gevalideerd door farmaceutische producenten (+2°C tot +30°C) en (+15°C tot +25°C)

Hoe moet een vliegtuigpallet nu precies geïsoleerd worden? Dit is een belangrijke vraag. Als isolatie slecht wordt aangebracht, dan heeft dit aanzienlijke invloed op het temperatuurbehoud. De vraag is dan ook welke instructies en richtlijnen er gelden om een vliegtuigpallet goed en efficënt te isoleren. Om op deze vraag antwoorden te bieden hebben we meerdere protocollen ofwel gebruikershandleidingen opgemaakt die u kan gebruiken om vliegtuigpallets goed te isoleren. Alle protocollen zijn beschikbaar in PDF file en beschikken over fotomateriaal en tekeningen die stap voor stap tonen hoe een vliegtuigpallet kan geïsoleerd worden

Implementatie

WORKSHEET “Hoe gebruiken” instructies
Het worksheet bevat de belangrijkste stappen uit het protocol voor het verpakken van temperatuurgevoelige farmaceutische producten op Euro pallets of Block pallets met Temax thermal blankets. De volledige procedure is terug te vinden in het protocol “Blankets” (PDF file) en het gepubliceerde boek TRM-plan “Temperature Risk Management”. Het is aan te raden het worksheet in de directe omgeving te houden van de werkplaats waar het verpakken zal plaatsvinden zodat de verpakkers snel de belangsrijkste stappen kunnen zien.

Training & opleiding “Dag-training” + certificate
Als een 3PL aanbieder (Third Party Logistics) of een producent van farmaceutische producten de Temax thermal blankets of geïsoleerde hoezen in gebruik gaat nemen, dan biedt Temax gespecialiseerde opleidingen en trainingen om de verpakkers te trainen in het verpakkingsproces. Deze dagtraining omvat een theoretisch en praktisch gedeelte waarin de protocollen, S.O.P’s (Standard Operation Procedures) en zo meer uitvoering worden behandeld. The training wordt onderbouwd door de verschillende gepubliceerde boeken.

S.O.P’s “Standard Operation Procedures”
Graag willen wij u verzoeken rekening te houden met de S.O.P’s (Standard Operation Procedures) bij het verpakken en isoleren met Temax thermal blankets. Deze S.O.P’s bevatten tevens de thermische processen om efficënt te verpakken en potentiële koudebruggen of thermische bruggen te vermijden.

Insulatie configuratie (T1-S1-B1)
In dit voorbeeld werd de isolatieconfiguratie (T1-S1-B1) toegepast wat betekent dat op het dak (T = Top) en zijden (S = Side) en bodem (B = Bottom) één laag Temax dient aangebracht te worden. Gelieve bij elk verpakkingsproces steeds de vereiste isolatieconfiguratie te verifiëren. Een foutieve configuratie leidt naar een foutief temperatuurbehoud.

Enter your keyword